След ликвидирането на лидера на Хамас котировките на суровия петрол 

...
След ликвидирането на лидера на Хамас котировките на суровия петрол 
Коментари Харесай

Експерт: САЩ няма да позволят драстичен ръст в цените на петрола, ако Иран предприеме някакви действия

След ликвидирането на водача на Хамас котировките на суровия петрол  потеглиха нагоре. Този тренд ще продължи още известно време, тъй като това е гаранцията за търговците на нефт, че в случай че нещата тръгнат на зле, те ще са застраховани с тази по-висока цена. Тази застраховка е към 82 - 83 $ за барел, което не е кой знае какъв брой огромно повишаване.

Това разяснява пред Нова нюз шефът на на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев. 

Има още един проблем. Във Венецуела има една неустановеност. Там има сурогат на патрола, който преди идваше от Русия. Те имат находища, само че нямат технологиите. Днес четох, че и Русия лимитира износа си на подготвени горива, с цел да резервира вътрешната си консумация, което също ще повлияе на цените, разяснява той.

Всички неща, които се случват на световните пазари, несъмнено се отразяват и на Европа, и в частност на България. Не чакам да настъпи някакъв безпорядък. За да се усети някакво съмнение в цените, би трябвало трендът на повишение на цената да е непрекъснат. Смятам, че в случай че спора с Израел и Иран не се задълбочи, цената сега ще си остане и надали ще има някаква смяна в цената по бензиностанциите. Но пък в случай че обстановката се задълбочи, в действителност това може да се отрази на цената за крайния консуматор, разяснява той.

Това, което хутите вършат, към този момент е отразено в цената на петрола. Оттук-нататък има единствено два разновидността, в които може цената на петрола да се вдигне. Ако има спор, в който е забъркана страна - производител, в тази ситуация Иран или в случай че Иран реши да направи някакви дейности в пролива, да вземем за пример да го затвори. Тогава цената може да скочи внезапно, само че не мисля, че Съединени американски щати ще допусне такова нещо и то преди президентските избори, изясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР